Kasvuryhmä 2024 E (vanha)

Perhekonstellaatioon perustuva kasvuryhmä (Perhekonstellaatioterapeutti IOAST™ osa 1) - alkaa helmikuussa 2024

Kasvuryhmä

Ensimmäinen vuosi Perhekonstellaatioterapeutti IOAST™ -koulutuksesta. Viides koulutusryhmä (E).

Kasvuryhmässä saat työstää itseäsi perhekonstellaation avulla. Tämä vuosi muuttaa elämäsi.

Kasvuryhmä on ensimmäinen osa Perhekonstellaatioterapeutti IOAST™ -koulutuksesta, mutta sen voi käydä vain oman kasvun vuoksi. Kasvuryhmän jälkeen voit jatkaa Perhekonstellaatioterapeutti IOAST™ -koulutuksessa toiselle vuodelle, joka on ohjaajakoulutus. Kokonaisuutena tämä on kolmivuotinen ammatillinen lisäkoulutus, jonka suorittamisen jälkeen voit toimia terapeuttina.

Kenelle?

Kaikille, jotka haluavat syvällisesti työstää omaa taustaansa, tehdä sovinnon menneisyytensä ja elämänsä kanssa, löytää paikkansa ja kasvaa ihmisenä. Ne, jotka haluavat jatkaa toiselle vuodelle, kasvavat perhekonstellaatioterapeutiksi.

Vaatimukset kasvuryhmään hyväksymiselle

Ensimmäisen vuoden vaatimuksena on halu työstää itseään perhekonstellaation keinoin. Toiselle vuodelle jatkavilla vaatimuksena on vähintään opistotasoinen (ammattikorkeakoulu) koulutus ja 30-vuoden ikä.

Mitä saat?

Ensimmäisen vuoden päätarkoitus on oma henkilökohtainen terapia konstellaatiomenetelmällä, ja sen kautta alkaa omakohtaisesti ymmärtää systeemisiä dynamiikkoja. Perhekonstellaatiota voi oppia vain kokemalla paljon konstellaatioita.

Kasvuryhmä sisältää seitsemän kahden päivän lähitapaamista (yht. 14 päivää) ja vertaisryhmätapaamisia vuoden aikana.

Perhekonstellaatio tekee näkyväksi kantamiasi alitajuisia suhteita ja taakkasiirtymiä. Voit eheyttää ja parantaa haavojasi ja traumojasi, vapautua taakoista, joita ei tarvitse enää kantaa, ja sen kautta saada uusia mahdollisuuksia onnistua ihmissuhteissasi ja työssäsi.

Perhekonstellaatio on ainutlaatuinen menetelmä. Sen avulla voimme ymmärtää ihmismielen ja rakkauden toiminnasta tavalla, joka ei aiemmin ole ollut mahdollista. Taakkasiirtymät, lojaalisuudet, projektiot ja erilaiset alitajuiset sidokset tulevat kokemuksellisesti näkyviksi ja kohdatuiksi. Voimme löytää ratkaisuja haasteisiin, joihin emme ole saaneet selvyyttä muista terapioista. Tämä johtuu siitä, että ihminen on sosiaalinen eläin, ja hänen mielensä on rakentunut varhaislapsuuden kokemusten kautta, jotka elävät mielessä alitajuisina suhteina.

Perhekonstellaatioterapeutti IOAST

Perhekonstellaatioterapeutti kykenee ohjaamaan terapeuttisia konstellaatioita asiakkailleen ja yhdistämään systeemistä ymmärrystä muuhun terapiatyöhön. Tämä tarkoittaa ylisukupolvisten traumojen, perhedynamiikkojen ja taakkasiirtymien ymmärtämistä.

Terapeuttina työskentelyn edellytys on oma terapia, ja tämä kasvuryhmä keskittyy siihen.

Kasvuryhmän jälkeen voit hakea toiselle vuodelle ohjaajakoulutukseen, jonka painopiste on terapeuttisen ymmärryksen lisäämisessä ja ohjaamisen harjoittelussa. Haku tapahtuu ensimmäisen vuoden toiseksi viimeisellä tapaamiskerralla.

Ohjaajakoulutusvuoden jälkeen on kolmas vuosi, joka keskittyy terapeuttiopiskelijoiden omien ryhmien vetämiseen ja ohjaamisharjoittelun työnohjaamiseen.

Kasvuryhmän elementit

Ryhmä koostuu seuraavista elementeistä:

- Lähipäivätyöskentely 14 päivää
- Oma päiväkirja
- Vertaisryhmätapaamiset (n. 1 krt/kk)
- Mindfulness ja tunteiden kohtaamisen harjoittelu
- Kirjallisuuden lukeminen

Kasvuryhmän aikataulu ja sisältö

Kasvuryhmä sisältää 14 lähiopetuspäivää vuoden 2024 aikana.

Lähipäivät to-pe klo 9-16. Paikka Scandic Espoo.

Kevät 2024

1. 1.-2.2. Perhekonstellaation perusteet
2. 14.-15.3. Äitisuhde
3. 25.-26.4. Isäsuhde
4. 23.-24.5. Parisuhde

Kevät 2024

5. 15.-16.8. Vanhemmuus
6. 12.-13.9. Vastuu ja irtipäästäminen
7. 10.-11.10. Erityiskysymyksiä ja päätöskerta

Kurssimateriaali

Hellinger, Bert (2009) Success in life. Hellinger Publications. (tai muu Hellingerin kirja - ne kaikki nostavat esille keskeistä tietoa Hellingerin työskentelystä ja konstellaatiosta)
Roman, Jani (2021) Parantava voima. Enlightened Dialogue.

Kasvuryhmän vetäjä

Kasvuryhmän vetäjä Jani Roman on kokeneimpia perhekonstellaation vetäjiä Suomessa ja opiskellut menetelmää sen kehittäjän Bert Hellingerin luona.

Kasvuryhmän hinta

Kasvuryhmän hinta on 4.250 euroa (sis. alv). Voit maksaa sen yhdessä tai useammassa erässä. Osallistuja sitoutuu maksamaan koko summan sen jälkeen, kun hänet on hyväksytty koulutukseen.

✨ Early-bird hinta on 3.950 euroa 15.12.2023 saakka.

Hakeminen

Hae kasvuryhmään ilmoittautumalla tämän sivun kautta. Saat heti tietojesi lähettämisen jälkeen sähköpostin, johon vastaamalla jätät varsinaisen hakemuksesi. Sen jälkeen sovimme haastatteluajan (Zoom). Haastattelu maksaa 150 € (sis alv.) ja saat siitä laskun. Haastattelumaksu vähennetään ensimmäisestä maksuerästä. Haastattelumaksua ei palauteta.

Ryhmään otetaan maksimissaan 12 osallistujaa.

Haku kasvuryhmään